VUČIĆ GUBI TLO POD NOGAMA: “Laž je da je na protestu bilo 50.000 ljudi”

0
144

Komentirajući jučerašnji protest opozicije održan u Beogradu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da nisu tačni navodi medija da se na protestu okupilo 50.000 građana.

Vučić je novinarima izjavio da je sa terase Predsjedništva u Beogradu slušao govornike na protestu „Svi kao jedan — jedan od pet miliona“. Vučić je istakao da na protestu nije bilo više od 7.500 ljudi i dodao da bi za njega bio poraz i sramota da samo iz Vranja i Leskovca ne skupi više od 7.500 na predstojećem mitingu koji će biti održan 19. aprila u Beogradu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

On je najavio da će njegov miting biti održan na istom mjestu gdje i protest opozicije i pozvao televiziju „Pink“ da istim dronom snima i taj miting, pa da mogu da se uporede snimci i koliko je na kojem bilo okupljenih.

„Na tom mitingu govoriću o tome šta je sve do sada aktuelna vlast uradila za Srbiju i koji su planovi za budućnost“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio i da se ne plaši opozicije i njihovih prijetnji i pozvao ih da sprovedu nasilje na koje pozivaju.

„Uradite više to nasilno djelovanje, nemojte samo više da prijetite. ’Ajde upadajte da vidimo kako ćete da tučete, ’ajde samo da vas vidim“, rekao je Vučić.

On je ocijenio da jučerašnji skup pokazuje da opozicija može da pređe cenzus i naveo da ih je predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala na dijalog i da je to mjesto na kojem treba da se razgovara.

(Izvor:slobodna-bosna.ba)