Svakog dana jela je po jedno čehno bijelog luka, desile su joj se 4 stvari, a treca je potpuno iznenadila…

0
136

Još u drevnom Egiptu beli luk hvalili su na sva usta. Isto važi i za antičku Grčku, gde su vojnici pod obavezno na meniju imali beli luk da bi bili hrabriji i snažniji. A verovali ili ne, na prvim Olimpijskim igrama ikad održanim svi učesnici su pred takmičenje grickali – beli luk. Rešila sam da ga jedem i ja – jedan čen dnevno, nedelju dana.

Svaki lekar će vam reći da je beli luk uvek zdrav, ali sirov je najzdraviji. Tako sam rešila da ga unosim u tom obliku nedelju dana, i evo kako je prošlo.

UMALO DA POVRATIM

Prvi dan prošao je bez problema. Za večeru sam imala jagnjetinu, pirinač, malo povrća i par čenova belog luka. Malo sam varala jer luk nije bio sirov već izgrilovan, ali mislila sam da je i to dovoljno dobro za prvi dan. I bilo mi je super, piše novinarka Tamara Pridžet za “Popsugar”.

Drugi dan je već bio druga priča. Taman sam htela da uveče legnem da spavam kad sam se setila svog belog luka. Vratila sam se u kuhinju i oljuštila jedan čen. Pojela sam ga tako, bez ičega, kao krišku jabuke. U početku je bilo u redu, a onda je uskoro stomak počeo da me boli. Vratila sam se u krevet, boreći se da ne povratim.

JEZIVO MI JE SMRDELO IZ USTA

Kad sam čak i ja mogla da osetim zadah belog luka, ne smem ni da pomislim kako je bilo ostalima. Prala sam zube besomučno i ispirala grlo tečnošću, ali ništa nije pomagalo. Sve u ime zdravlja!

GLAVA ME JE UŽASNO BOLELA

To je jedno od zapanjujućih otkrića posle mog eksperimenta. Baš uvek kad bih pojela čen belog luka, posle dva minuta glava bi me nesnosno zabolela. Kasnije sam saznala da beli luk kod pojedinih ljudi zaista može da izazove migrene, ako su već skloni njima.

VELIKA NUŽDA JE BILA UŽAS

Kao i sa zadahom (mogli ste da me osetite pre nego što me vidite), mogli ste i da osetite da sam ja bila u toaletu. Pretpostavljam da sam uz pomoć belog luka izbacila tonu toksina iz sistema.

SVE U SVEMU?

Očekivala sam čuda – da ću, ne znam kako, smršati, ojačati, da će mi koža blistati, ali nažalost ništa se spektakularno nije desilo. Što, naravno, ne znači da se ne bi desilo da sam izdžala malo duže, ali zaista nisam mogla. Sve u svemu, beli luk mi, naravno, ostaje na meniju, ali kada ga se ja uželim.

IZDVAJAMO ZA VAS:

SPAS OD MNOGIH BOLESTI: Ovo je 10 najmoćnijih prirodnih lijekova

Izvor: Alo.rs