STEŽE SE OBRUČ OKO RONALDA: Policija izdala nalog za uzimanje njegovog DNK uzorka

0
9

Zvijezda Juventusa, Portugalac Cristiano Ronaldo mogao bi se naći u novim problemima nakon što je policija u Las Vegasu izdala nalog za uzimanje njegovog DNK uzorka. Podsjećamo, Portugalca je Kathryn Mayorga optužila da ju je 2009. godine silovao u hotelu, ali njezine je optužbe Ronaldo negirao preko svog advokata.

Američki mediji trde kako nadležne istitucije žele sada provjeriti novi dokaz, jer, pretpostavlja se kako je na haljini spomenute pronađen još jedan DNK osim njezinog. Ukoliko Portugalac bude optužen mogao bi dobiti i doživotni zatvor.

Kathryn Mayorga uzela je 2010. za šutnju 375.000 dolara, ali na kraju je ipak odlučila posegnuti za tužbom.

Advokat nogometaša, Peter Christiansen, potvrdio je sklapanje sporazuma o šutnji između portugalske zvijezde i Amerikanke Kathryn Mayorga koja ga je optužila za silovanje.

“Ronaldo ne poriče da je pristao sklopiti sporazum, ali to ni u kom slučaju nije priznanje krivice. To je napravio kako bi se spriječio pokušaj uništavanja njegovog ugleda stečenog teškim radom, sportskim sposobnostima i primjerenim ponašanjem. Nažalost, sada je uključen u parnicu koja je vrlo česta u SAD-u”, izjavio je nedavno Ronaldov advokat Christiansen koji je potvrdio sklapanje sporazuma.

Ukoliko se pokaže da je novootkriveni DNK Ronaldov, Portugalac bi se mogao naći u gadnim problemima.

Britanski tabloid The Sun objavio je snimku iz noćnog kluba u Las Vegasu, gdje je Cristiano Ronaldo 2009. godine upoznao Kathryn Mayorgu, koja je portugalskog nogometaša optužila za silovanje.

Pripiti sportaš i bivša manekenka prvo su pričali, da bi se poslije rasplesali na VIP podiju, nakon čega su, tvrdi Kathryn, završili u Ronaldovu penthouseu u hotelu Palms Casino Resort. Video je snimljen mobitelom, a možete ga pogledati OVDJE.

– Pozvao me u svoj jacuzzi, ali odvukao me u spavaću sobu i bacio na krevet. Vikala sam ‘ne, ne, ne’, ali nije me slušao. Kad je završio, rekao mi je: ‘Oprosti, inače sam zbilja pravi džentlmen’ – izjavila je žrtva na sudu.

Mayorga, koja je donedavno radila kao učiteljica, povukla se iz javnosti nakon što je Ronalda u intervjuu za njemački Der Spiegel nazvala “j***nim gubitnikom”, a Portugalac, osim što oštro demantira njezine optužbe, najavljuje i tužbu protiv njemačkih novina koje su objavile “Kathrynine lažne vijesti”.

(Izvor:slobodna-bosna.ba)