Home / Bosna i Hercegovina / Šta je Sarajlija Smail Šikalo otkrio peruanskim istražiteljima o kokainu

Šta je Sarajlija Smail Šikalo otkrio peruanskim istražiteljima o kokainu

Ispitani svi uhapšeni dileri u velikoj policijskoj akciji

Šikala u pritvoru posjetila ženska osoba, ali za sada nije poznato ko je ona i u kakvim je odnosima s uhapšenim Bosancem

Trojica zatvorskih stražara čuvaju u peruanskom pritvoru Smaila Šikala iz Sarajeva, koji je pao s tonu i po kokaina koji je trebao biti prošvercovan u Evropu.  Istražitelji vjeruju da Šikalo posjeduje krucijalne informacije o tome ko je stvarni vlasnik ogromne količine droge i gdje se on nalazi.

Šikalo je iz sigurnosnih razloga izoliran u posebnoj pritvorskoj ćeliji, odnosno odvojen je od ostalih uhapšenih, među kojima je i Peruanac Havijer Anibal Roke Montesinos (39).

Svi su dali izjave u odvojenim prostorijama o drogi koja je bila sakrivena u vili u ulici El Palmar u luksuznom naselju u gradu Truhuljo i spremna, upakovana i označena sa BH, za evropsko tržište. Šikala je u pritvoru posjetila ženska osoba, ali za sada nije poznato ko je ona i u kakvim je odnosima s uhapšenim Bosancem.

O hapšenju Šikala u Peruu danima su izvještavali regionalni i svjetski mediji. Šikalo je tako zauzeo naslovnicu peruanskih novina „La Industria“. Peruanski novinari označili su ga kao jednog od ključnih igrača u narkoekipi.

(Izvor:avaz.ba)

Check Also

Određen pritvot za profesora koji se sumnjiči da je uzimao novac za izdavanje diploma

Općinski sud Tuzla je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za …

Odgovori