NogometSport

ŠPANJOLSKI MEDIJI O DRAMATIČNOJ SMJENI IZBORNIKA LOPETEGUIJA: “Pique je spriječio tučnjavu Ramosa i predsjednika saveza…”

Julen Lopetegui, izbornik koji je bez poraza vodio Španjolsku zadnje dvije godine, smijenjen je samo dva dana prije prve utakmice Furije na SP-u, na kojem je Španjolska jedan od favorita i gdje sutra na otvaranju skupine igra derbi s Portugalom.

U Krasnodaru je sazvana izvanredna konferencija za medije na kojoj je Luis Rubiales, predsjednik španjolskog nogometnog saveza, javnost obavijestio da je izbornik bivši.

Razlog je što je dan ranije potpisao trogodišnji ugovor s Realom. Prvaka Europe trebao je preuzeti nakon što Španjolska završi nastup na SP-u. Ali predsjednik saveza, ogorčen ovom “izdajom”, dao mu je otkaz mjesec dana ranije.

Lopetegui je, naime, prije tri tjedna produljio ugovor sa Španjolskom do 2020. i zato Rubiales ne može prijeći preko njegovog odlaska tri godine ranije samo s dva milijuna eura odštete, koliko se Real obavezao isplatiti jer mu uzima izbornika.

Predsjednik saveza znao je da izbornik pregovara s Realom. Ali više od njihovog dogovora na štetu saveza razljutio ga je tajming objave da Lopetegui postaje trener tog kluba – dva dana prije početka SP-a i tri dana prije prve utakmice Španjolske na prvenstvu. Zato je odlučio smijeniti izbornika neposredno prije SP-a.

Spomenuta presica na kojoj je naumio obavijestiti javnost da je izbornik bivši, bila je zakazana za jučer u 10.30. Deset minuta prije početka svi španjolski novinari iz Rusije izvještavali su kako sve ukazuje na to da će Lopetegui dobiti otkaz

Ipak, prvo je stigla obavijest da se konferencija za medije odgađa za 11.30 a zatim su španjolski novinari dali dramatično objašnjenje zbog čega.

U svlačionici je, naime, izbila pobuna igrača predvođenih Sergijom Ramosom, koji su pozvali predsjednika i rekli mu kako nikako ne žele da izbornik dobije otkaz i da ih na SP-u vodi netko drugi.

“Ovo nije klub nego reprezentacija i trener se ne smije smijeniti dva dana prije utakmice na SP-u! Došli smo ovdje osvojiti naslov. Sve nas je zaboljela vijest da izbornik odlazi, a ako je tebe to uvrijedilo, progutaj ponos i pusti nas da igramo”, citira Marca što su igrači na čelu s kapetanom Ramosom rekli predsjedniku saveza.

Ali u podne je predsjednik saveza konačno izašao pred novinare:

“Zahvaljujemo Julenu na svemu što je napravio jer je jedan od najzaslužnijih što smo došli u Rusiju, ali prisiljeni smo dati mu otkaz.”

Slijedilo je novinarsko pitanje kako su na to reagirali igrači. Nitko u punoj dvorani nije vjerovao Rubialesu kada je odgovorio ovako:

“Razgovarao sam s igračima i oni su to dobro primili iako ih je zaboljela izbornikova odluka i potez koji smo nakon toga mi morali povući. Objasnio sam zašto smo to napravili i oni su shvatili.”

Isto tako su se svi samo nasmijali na Ramosove riječi za javnost: “Ne sumnjamo u predsjednikove odluke i on je taj koji ih donosi. Mi igrači govorimo na terenu.”

Dan kasnije španjolska La Sexta piše, a ostali mediji u zemlji prenose detalje dramatičnog sastanka predsjednika saveza i igrača koji su stali na stranu izbornika.

Sergio Ramos, kapetan Reala i Španjolske, bio je bijesan zbog smjene trenera njegove reprezentacije, a po novom i kluba. Nije prihvaćao argumente predsjednika saveza da je njemu interes Španjolske ispred Realovog i da Lopetegui mora ići.

Svađa je prijetila da preraste u tučnjavu, do koje nije došlo jer je Gerard Pique u zadnji tren razdvojio kapetana i predsjednika.

(Izvor:slobodna-bosna.ba)

Pokaži više

Povezani članci

Odgovori

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
Close