Zanimljivosti

Ribari kod Apatina iz vode izvukli grdosiju od 125 KG (FOTO)

Igor Jocić i Mladen Živanović ulovili su u Dunavu kod Apatina pravu riječnu neman – soma dugog preko 220 centimetara i teškog 125 kilograma.

Kako za ”Blic” priča Igor Jocić, ovaj riječni gorostas dolijao je na varalicu dok je 30. decembra oko 10 sati prijepodne sa obale u Velikom Limanu pecao sa svojim kolegom Živanovićem.

Nikada nisam ovako nešto veliko upecao. Kada sam soma privukao blizu obale i video koliki je i kolikom se snagom bori, shvatio sam da neću uspjeti sam da ga izvučem. Prepustio sam štap Mladenu koji je ušao u čamac i nastavio borbu  priseća se Jocić.

Živanović nam priča da ga još boli lakat zbog borbe sa nemani koja ga je u čamcu vukla skoro dva sata po Dunavu. Bila je to žestoka borba.

Da mi nije u pomoć pritekao još jedan kolega sa čamcem, Darko Kovčin, mislim da ne bih uspio da ga pobijedim. Konačno smo ga zaustavili tri kilometra od mjesta gdje smo ga ”zakačili” i jedva ubacili u čamac  kaže Živanović zahvaljujući se Kovčinu na nesebičnoj pomoći.

Živanović dodaje da stari ribari ne pamte da je toliki som ikada uhvaćen na pecaljku, ali da su mrežom hvatani kapitalni primerci kojih ima u vodama oko Apatina.

Ovaj kapitalac upecan je na varalicu Orka šed 10 cm, sa udicom 5/0 Gamakatsu i štapom FujitsuTeam akcije 20-90, sa Shimano Biomaster mašinicom i strunom Berkley 18 mm.

(Izvor:Fokus.ba)

Pokaži više

Povezani članci

Odgovori

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
Close