RegijaVijesti

REKAO JE DA ĆE LIČNO SRUŠITI SPOMENIK MILOŠEVIĆU, A ONDA SU STIGLE PRIJETNJE SMRĆU: Rekli su da ću završiti u RUPI S KREČOM, kao Stambolić!

– Ja sam rekao da ću da rušim spomenik, i stojim iza toga. Ukoliko oni podignu taj spomenik on će biti srušen. Međutim, nakon takve izjave moje na javnim mrežama, meni su upućene na stotine pretnji u smislu da će me naći gde god da budem, biću u rupi sa krečom u Fruškoj gori, aludirajući na Ivana Stambolića.

Rukovodstvo Zelene ekološke partije – Zeleni šokirano je izlivima mržnje i prijetnjama koje je njen predsjednik Dejan Bulatović primio u poslednjih 48 sati. Nakon što je na svojim profilima na društvenim mrežama, a potom i u medijima tokom jučerašnjeg dana saopštio da će lično rušiti spomenik Slobodanu Miloševiću ukoliko bude podignut, Dejan Bulatović izložen je salvama uvreda i prijetnji.

Bulatović je  rekao da misli da ima moralno pravo da o tome govori, jer je, kako kaže, bio i u zatvoru zbog nošenja lutke Slobodana Miloševića, i kada su ’91. tenkove tjerali na njih pod njegovom naredbom, pa i poslije 5. oktobra, i da je sve to doživio na svojoj koži.

 Ja sam rekao da ću da rušim spomenik, i stojim iza toga. Ukoliko oni podignu taj spomenik on će biti srušen. Međutim, nakon takve izjave moje na javnim mrežama, meni su upućene na stotine pretnji u smislu da će me naći gde god da budem, biću u rupi sa krečom u Fruškoj gori, aludirajući na Ivana Stambolića. Bilo je i pretnji “ubićemo, zaklaćemo”, i to je ta retorika ’90-ih godina. Zaista sam ubeđen da moramo završiti tu lustraciju koja ovu Srbiju tera u još gori period nego što smo bili 90-ih. Zbog lutke, sad zbog spomenika su spremni da ubijaju. Taj spomenik ne može da bude tu iz raznih razloga. Ako hoćemo da budemo demokratska država, ako gajimo demokratske principe ne možemo Miloeviću da dignemo taj spomenik, ali ne možemo sad mene da ubijemo jer hoću da ga rušim. Ako to nije u skladu sa zakonom, onda nek podnesu prijavu ili nek me uhapse – rekao je Bulatović.

On je dodao da neće odustati i da je spreman da trpi posljedice.

– Apsolutno sam spreman da trpim posledice, baš kao što sam znao kada sam nosio lutku šta će to da proizvede, stao sam iza toga. Dobio sam puno podrške, rekli su da će zajedno sa mnom da ruše taj spomenik. Ako treba da me ubiju, spreman sam i na to, ali ne odustajem, ukoliko ga bude rušimo ga – rekao je Bulatović.

Rukovodstvo Zelene ekološke partije – Zeleni u potpunosti podržava stav Dejana Bulatovića i zahtijevaju da nadležni organi, naročito Uprava za visoko – tehnološki kriminal i Tužilaštvo istraže i hitno procesuiraju ove izlive mržnje, jer je u 21. vijeku nedopustivo prijetiti smrću političkim oponentima.

(slobodna-bosna.ba)

Pokaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
Close