Policija rastjerala građane iz dvorišta crkve, majka Davida postavila osam pitanja

0
48

Grupa građana Banje Luke, predvođeni majkom ubijenog Davida Dragičevića Suzanom Radanović, večeras su došli u Sabornu crkvu Hrista Spasitelja kako bi zapalili svijeće. Danas je 283. dan od Davidove smrti koja nije rasvijetljena.

Na lice mjesta stigla je i policija koja je upozorila okupljene da nemaju dozvolu za skup i da se raziđu. Policija je ušla u dvorište crkve odakle je tjerala građane dok je u pripravnosti i specijalna policija.

Suzana Radanović je uspjela prije dolaska policije obratiti se medijima navodeći da ne zna šta je sa Davorom niti gdje se on nalazi. Ona je postavila nekoliko pitanja u vezi pronalaska tijela njenog sina 24. marta 2018. godine.

1. Vatrogasci koji su izvukli tijelo Davida, Davoru su rekli da je tijelo pronađeno na suhoj pješčanoj površini, a na slikama uviđaja tijelo je u vodi.
2. Zašto je inspektor Siniša Kojdić koji je vodio uviđaj napisao u zapisniku da su prisutni policajci iz PS Lazarevo kada su bili iz PS Centar?
3. Zašto je smijenjena dežurna tužiteljica koja je izašla 24. marta kada je nađeno tijelo i koja je naložila obdukciju jer je sumnjala na ubistvo?
4. Kako su se predmeti iz kuće porodice Rađen našli u džepovima Davida, a neki od njegovih predmeta nema?
5. Otkud patolog Željko Karan na konferenciji MUP-a RS 26. marta i zašto nije bio tužilac?
7. Zašto je Karan iznio nepotpune nalaze obdukcije?
8. Zašto su najviši funkcioneri slagali da je David koristio LSD, marihuanu i lakohol kada je poznato da u Banjoj Luci nema tokiskološke laboratorije?

Ona je kazala da će odgovori na ta pitanja pokrenuti stvari s mrtve tačke.

– David je otet na Trgu Krajine u samom centru grada Igore Radojičiću, u tvom sigurnom gradu u koji pozivaš turiste. Riješi ubistvo mog djeteta. Lukaču, riješi ubistvo mog djeteta ili podnesi ostavku iz moralnih razloga – kazala je ona.

(Izvor:fokus.ba)