Ove izjave predsjednika HDZ-a BiH dokaz su da ne zna kud udara

0
30

Predsjednik HDZ-a BiH kazao je da će ustajati na legitimnom predstavljanju naroda na svim razinama, ali da on nije taj koji će odrediti ko može biti Hrvat ili se tako osjećati, pa nije poznato na koji način planira to učiniti.

„Vrlo snažno ćemo potaći prijatelje u Sarajevu da shvate da ovo što rade nije dobro i da je to nastavak etničkog čišćenja drugim sredstvima. Nije li čudno da u Zenici imamo devet Hrvata u županijskoj Skupštini. To se ne bi dogodilo da se nije namjeravalo manipulirati predstavnicima Hrvata u Domu naroda FBiH. Do kraja ćemo insistirati na legitimnom predstavljanju“, izjavio je jučer Čović nakon sastanka HNS-a.

„Isto tako, ne vidim niti jedan razlog da se županijske vlade ne formiraju tijekom siječnja. Mi oko toga nećemo trgovati i mislim da se do kraja siječnja trebaju formirati sve županijske vlade gdje HNS ima većinu. Bez pitanja potpunog definiranja Izbornog zakona nećemo imati partnera na razini FBiH. Idemo riješiti te probleme kako bismo što prije pravili vlast“, istaknuo je Čović.

„Ovo nisu koalicije nego partnerstva iz nužde. Nama je partner onaj tko s nama želi graditi europsku BiH, a to podrazumijeva da je hrvatski narod jednakopravan u BiH“, rekao je Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH kazao je da će ustajati u legitimnom predstavljanju naroda na svim razinama, ali da on nije taj koji će odrediti ko može biti Hrvat ili se tako osjećati, pa nije poznato na koji način planira to učiniti.

Izvor: slobodna-bosna.ba