Njemački naučnik otkrio uzrok raka: Ovo je istina koja je nažalost sakrivena od nas

0
109

Njemački naučnik Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) je godine 1931 primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr. Warburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života.

Anti-fiziološkim načinom prehrane (pretežno nezdravom hranom koja zakiseljuje ljudski organizam) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo snadbjevenu kisikom.

Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a nedostatak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu.Dr. Warburg je rekao: “Nedostatak kiseonika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo”. Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu; ako vam nedostaje kiseonika imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika. “Oduzmete li zdravoj ćeliji 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana”, tvrdio je dr. Warburg. “Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali ćelije tumora mogu živjeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka”.

(Izvor:novi.ba)