RegijaVijesti

KATASTROFA U HRVATSKOJ: Pogledajte strašne prizore srušenih kuća, do temelja su uništene

Prema informacijama objavljenim na stranicama Hrvatskih voda izvanredno stanje zbog poplava proglašeno je u Hrvatskoj Kostajnici koju je poplavila Una; HRT javlja kako je voda poplavila nekoliko kuća, poplavljena je i cesta u Kuljanima, gdje je više desetaka stanovnika odsječeno

Tokom sjednice Kriznog stožera Civilne zaštite u Hrvatskoj Kostajnici, na kojoj je bio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, u Starom putu, u novom klizištu, oštećeno je desetak kuća, od kojih neke potpuno. U većini se ne može stanovati. Na sreću, zbog grmljavine koja je pratila odron, stanovnici su uspjeli pobjeći.

Nakon dojave o klizištu, sudionici sjednice Kriznog stožera, među kojima su, osim hrvatskog premijera Plenkovića, bili i ministar odbrane Damir Krstičević, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, izašli su na mjesto nesreće.

“Dio brda otklizao je u podnožje, ali na sreću nema ljudskih žrtava. Uzrok su velike količine snijega koji je pao u Hrvatskoj Kostajnici.

Topljenjem je došlo do klizišta. Hrvatska Vlada će u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom učiniti napore da se pomogne ljudima koji su ostali bez svojih domova.

Osigurat ćemo im smještaj i pomoći u obnovi kuća”, rekao je Plenković.

(slobodna-bosna.ba)

Tagovi
Pokaži više

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
Close