Showbiz

EXIT NA JAHORINI: Olimpijska postava izvođača za maratonski dernek u martu…

Prošle nedjelje, na 9. godišnjoj dodjeli Evropskih festivalskih nagrada, EXIT je i zvanično proglašen za najbolji veliki evropski festival, od 15. do 18. marta na olimpijskoj Jahorini pokreće novi ''Festival 84''...

U pitanju je format zimskog muzičkog festivala na planini, koji su sve traženiji u Evropi, a sudeći po visokom tempu prodaje ulaznica, već od prve godine biće i jedan od najvećih ovog tipa na svijetu!

Ovakvi festivali poznati su po izuzetno energičnim žurkama u velikim montažnim šatorima, čiji kapaciteti mogu da nadmaše sportske dvorane, a već od prve godine EXIT na Jahorinu dovodi neke od najaktuelnijih svjetskih zvijezda uz vodeća regionalna i domaća imena.

Furioznu listu ”Festivala 84” predvode britanske superzvijezde ”Sigma”, poznati po megahitovima koji ne silaze sa radio stanica i saradnji sa zvijezdama kao što su Kanye WestEllie Goulding i Paloma Faith, dok oni sami predvode programe najvećih zimskih festivala zbog borderske himne “Higher” koju pjeva ”Labrinth”.

Na Jahorinu stiže i čuveni aktivistički kolektiv i velika londonska grupa ”Asian Dub Foundation”, čiji je zvuk bio direktni uzor najvećoj balkanskoj grupi ”Dubioza kolektiv”.

Uz njih dolaze i apsolutni klupski hitmejkeri Mahmut OrhanBurak Yeter, te ruski DJ duo Filatov & Karas čiji hitovi broje milijardu YouTube pregleda. Za prave techno i house maratone na planini biće zadužena lista koju predvodi slovenački “techno otac” Umek, te proslavljeni holandski DJ mag Patrice Bäumel, ali i najtiražniji techno duo na Balkanu, banjalučki tandem Mladen Tomić i Siniša Tamamović.

Beogradski ”Van Gogh” na Jahorinu dolazi kako bi okupio publiku iz svih krajeva, a žestoko će biti i uz neprikosnovene regionalne repere kao što su ”Bad Copy”, te FrenkieKontra i Indigo, ali i trenutno najslušaniji mangupi ”Helem nejse”.

A ovo je tek početak…

(Izvor:Slobodna-bosna.bA)

Pokaži više

Povezani članci

Odgovori

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
Close