DOKTORI IZNENAĐENI NAKON ŠTO SU IM DOVELI DJEVOJČICU KOJU SU PRONAŠLI SAMU U STANU: „Nisu je naučili ni kako se jede, ne zna da se spava u krevetu, svega se boji…”

0
86

Petogodišnja djevojčica koju su ruski mediji prozvali ‘ženskim Mowglijem’, a koja je pronađena u ponedjeljak sama u stanu, doslovce do grla u smeću, žoharima, izgladnjela, bolesna, nerazvijena, na oporavku je u bolnici.

Kad su je primili, na vratu joj je bila urasla ogrlica. Odmah su uočili da ne zna pričati, da samo proizvodi zvukove i da nije socijalizirana. Osim toga, bojala se vode. Stan u kojem su je našli bio je natrpan smećem i u njemu gotovo ništa nije funkcioniralo. Nije bilo hrane, a voda i struja su zbog neplaćenih računa bili isključeni.

Uz nju je sad pravobraniteljica za djecu Ana Kuznjecova, a iz bolnice su objavili i prve fotografije. Djevojčicu su nazvali Ljubov, odnosno Ljuba.

– Bilo kakvo voće ili neku drugu hranu koju smo joj ponudili, prvo je pomirisala. Tek je onda uzela prstima. Bilo je to jako uznemirujuće za gledati. Nitko je nije naučio da se spava na krevetu. Jako smo se mučili dok smo je uopće uspavali. Jako se boji vode – ispričala je za Sky News Kuznjecova.

– Skoro smo se onesvijestili u kakvom je stanju bio stan i koliko je smrdio. Policajci su morali obući zaštitna odijela. Smeće je već istrunulo i nesnosno je smrdjelo. Curica je sjedila na klupi prozora u kuhinji. Na sebi je imala šešir i majicu. Nije imala donje rublje. Strašno je plakala. Nije bilo nikakve hrane u stanu, a posvuda su gmizali žohari – rekao je susjed koji ju je pronašao čuvši očajnički plač djeteta.

Nakon što je policija spasila dijete, majka se vratila, a susjedi su je spriječili da pobjegne. Ubrzo je uhićena pod optužbom pokušaja ubojstva i zadržana u pritvoru.