Vijesti

BANJALUČKI DAN “D”: Danas ističe rok koji je Davor Dragičević dao Dodikovoj vlasti da pronađu ubice njegovog sina, u protivnom ON ĆE…

Davor Dragičević, otac ubijeniog Davida Dragičevića na skupu “Pravda za Davida” u Banjaluci prošlog četvrtka na kojem  se okupilo 40 000 ljudi, dao je rok vlastima RS do četvrtka , 11. oktobra, da pronađu ubicu njegovog sina Davida.

“Rok do četvrtka, ili pravdu uzimam  u svoje ruke”, uzviknuo je tada Davor Dragičević, a masa mu je klicala.

On je optužio vlast i MUP Republike Srpske za organizovanje i ubistvo njegovog sina Davida ,te rekao da zna ko ga  je ubio.

Optužio je  Darka Ilića kao naručioca ubistva njegovog sina.

“Ovo je početak vašeg kraja, a našeg života!, poručio je davor Dragičević 5. oktobra, kada je vjerovao da vlasti koje optužuje neće osvojiti izbore.

Davor Dragičević i grupa “Pravda za Davida” već šest mjeseci protestiraju na Trgu Krajine u Banjaluci, tražeći od vlasti Republike Srpske da uhapsi i procesuira naručioce i izvršioce ubistva njegovog sina Davida.

David Dragičević ubijen u martu, od tada se građani okupljaju

Banjalučki student David Dragičević nestao je u noći 17. na 18. mart ove godine, kada je počela potraga za njim.

Pronađen je mrtav u banjalučkoj rječici Crkveni 24. marta.

Iako je nakon obavljene obdukcije rečeno da se slučaj smrti Dragičevića smatra samoubistvom, naknadni događaji i obdukcije navodili su na zaključak da je student David Dragičević ubijen.

Nedavno je i zvanično Tužilaštvo u Banjoj Luci pokrenulo istragu pod pretpostavkom da se radi o ubistvu, a nekoliko ljudi je pod sumnjom da su učestvovali u zataškavanju dokaza u slučaju Dragičević.

Davidova smrt je pokrenula višemjesečne protestne skupove “Pravda za Davida” na banjalučkom Trgu Krajine, a istoimena facebook grupa danas broji preko 350 hiljada članova.

Skupove predvodi Davidov otac Davor Davor Dragičević. Učesnici su Trg Krajine prozvali “Davidov trg”, a prepoznatljivi simboli okupljanja postali su refren Davidove pjesme “Klinac u getu” i visoko uzdignuta stisnuta pesnica.

(slobodna-bosna.ba)

Tagovi
Pokaži više

Povezani članci

Odgovori

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
Close