Home / Zanimljivosti / “ШОКИНГ!”: Ambasada SAD šaljivo odgovorila na pisanja srpskih medija

“ШОКИНГ!”: Ambasada SAD šaljivo odgovorila na pisanja srpskih medija

Fotografije susreta američkih diplomata s organizatorima protesta koji su dio opozicije u Srbiji u beogradskom hotelu “Hilton” djelo su obavještajnih struktura SAD, prema pisanju ”Večernjih novosti”.

Na tu (dez)informaciju šaljivo je reagirala Ambasada SAD u Beogradu.

Pozivajući se na saznanja iz srbijanskih sigurnosnih struktura, list piše da je cilj ove operacije bio da se, po objavljivanju ovih fotografija, u javnosti stekne utisak kako srbijanske službe uhode opozicionare, a da se naknadnom “obradom” događaja kroz društvene mreže sve ironično interpretira kao sindrom “balkanskog špijuna”, koji je zahvatio srbijanski obavještajni aparat.

Povodom toga je na Twitter nalogu Američke ambasade u Srbiji objavljena fotografija “sedmičnog plana”, u kom su naznačeni zadaci diplomata, uključujući i sastanak s “liderima opozicije, glumcima i članovima civilnog sektora”, na javnim mjestima.

“ŠOKING! Procurio tajni dokument iz Američke ambasade! Srećan početak vikenda! :)” – napisali su u tvitu službenici Ambasade SAD u Beogradu.

Među “zadacima” američkih službenika u glavnom gradu Srbije, između ostalog, navodi se i “popiti pivo s profesionalnim novinarima”, “posjećivati muzejske izložbe”, “platiti parking kartu” te “nastaviti s potragom najbolje pljeskavice u Beogradu”.

Ranije, ”Večernji list” je naveo da je višesatni razgovor američkih službenika s liderom PSG-a Sergejom Trifunovićem u “Hiltonu” u javnosti protumačen kao direktno miješanje u unutrašnju politiku.

Na pitanje “Novosti” kakvog je karaktera bio sastanak u hotelu “Hilton”, iz Ambasade SAD im je odgovoreno da je njihov posao da razumiju tu zemlju.

(Izvor:fokus.ba)

Check Also

ČUDO: Pet puta su rekli da nam sin neće prživjeti, bio je jači od svih loših prognoza (VIDEO)

Džordž Bovns (George Bownes) iz Velike Britanije težio je svega 680 grama kada se rodio …

Odgovori